Weekend dedicat „Saptamanii Europene a Mobilitatii” la Giurgiu

Weekend dedicat „Saptamanii Europene a Mobilitatii” la Giurgiu

Săptămâna Europeană a Mobilităţii – 16-22 septembrie, eveniment iniţiat de Uniunea Europeană în scopul sensibilizării cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto, se află la jumătatea derulării şi va continua cu cele două acţiuni pregătite de municipalitate pentru acest weekend.
Este vorba despre Parada ambarcaţiunilor din Giurgiu, organizată împreună cu Clubul Nautic „SAN GIORGIO”, sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 9,00, pe canalul Sf. Gheorghe, şi despre marşul cu participarea masivă a cetăţenilor oraşului, pe jos sau cu bicicleta, rolele etc., duminică, 22 septembrie, între orele 9,30 – 12,30. Startul pentru marş va fi dat din parcarea Kaufland, iar punctul terminus va fi în Piaţa Unirii, în faţa Teatrului „Tudor Vianu”.
Aceste acţiuni au menirea de a-i conştientiza pe cetăţeni cu privire la necesitatea reducerii emisiilor de CO2 rezultate în urma folosirii autovehiculelor cu consum mare de carburant. Actualmente, în Europa transportul deţine o cotă de aproximativ 30% din totalul emisiilor de CO2 şi 60% din consumul de combustibil petrolier. Dioxidul de carbon se înscrie în rândul gazelor cu efect de seră – principalele responsabile pentru încălzirea globală, iar cantitatea de CO2 rezultată din transport creşte alarmant de la an la an. În intervalul 1990 – 2007 creşterea a fost de 30% la nivel european şi de 67% în România.
În acest context, Primăria Municipiului Giurgiu adresează tuturor giurgiuvenilor, indiferent de vârstă, invitaţia de a se alătura acestui efort comun atât prin participarea la cele două activităţi organizate pentru marcarea evenimentului, cât şi prin reducerea utilizării automobilelor personale în favoarea mijloacelor de transport în comun sau a celor care nu presupun emisii de CO2, cum ar fi bicicleta.

Ultima modificare: 19.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Crescatorii de bovine pot depune la APIA cereri pentru sprijinul financiar aferent anului 2013

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.